B - Auto


Je kan kiezen voor een basisopleiding die je verderzet onder begeleiding, van je ouders of van iemand anders (deze personen moeten reeds 8 jaar in het bezit is van een rijbewijs B).  
Let op !
Vanaf 1 oktober 2017 moet elke begeleider daarvoor een verplicht vormingsmoment volgen van 3 uur.
Deze nieuwe regeling geldt enkel voor het voorlopig rijbewijs dat wordt aangevraagd vanaf 1 oktober. Als je een voorlopig rijbewijs hebt van vóór 1 oktober dan blijft de oude wetgeving van kracht.  Voor alle informatie hieromtrent kan je
hier eens gaan kijken.

Het aantal uren opleiding bepaal je helemaal zelf. Afhankelijk van wat de begeleider van jou verwacht na het volgen van de lessen, kan je samen met ons overleggen hoeveel uren noodzakelijk zullen zijn. (Bij de eerste inschrijving moet je wel minstens 6 uur les nemen).
Na verloop van tijd kan je steeds terugkeren naar de rijschool om extra oefeningen te maken, examenparcours te rijden of om praktijkexamen af te leggen onder begeleiding van de een instructeur, met een lesvoertuig.

Een andere mogelijkheid is het volgen van 20 uren rijles, waarin wij je opleiden naar een veilig chauffeur.  Het volgen van deze opleiding maakt van jou nog geen perfecte chauffeur, maar je bent niet meer afhankelijk van een begeleider om ervaring op te doen. Dankzij die ervaring ben je beter voorbereid om praktisch examen af te leggen.

Ook bij deze opleiding staat het je vrij na verloop van tijd terug te keren voor nog extra oefening of een evaluatie.

Praktijk vanaf 17 jaar MET begeleider
Praktijk vanaf 18 jaar ZONDER begeleider
Stacks Image 101

Informatie
Telefoon: 02/ 460.51.58

Email: info@rijschooldirk.be

Kaasmarkt 17, 1780 Wemmel

©2018 Rijschool Dirk