A/A1/A2-Motorfiets


Het nieuwe motorrijbewijs is in voege vanaf 1 mei 2013. Je leeftijd bepaalt de categorie van motorfiets waarmee je start met de opleiding.

Categorie A1:
Leeftijd vanaf 18 jaar
Vermogen van de motorfiets: max. 125 cc en 11 kW

Een 125cc motorfiets met je autorijbewijs?

Wie na 1 mei 2011 het rijbewijs B heeft behaald en reeds 2 jaar in het bezit is van dit rijbewijs B moet 4uur rijles volgen en is niet verplicht een praktisch examen af te leggen. Het rijbewijs categorie B wordt aangepast met vermelding van de code 372 of 373. Opgepast, dit is enkel geldig in België !

Als je je autorijbewijs hebt behaald voor 1 mei 2011 word je hier van vrijgesteld.

Het rijbewijs categorie B wordt aangepast met vermelding van de code 372 of 373. Opgepast, dit is enkel geldig in Belgie !


Categorie A2:
Leeftijd vanaf 20 jaar
Vermogen van de motorfiets: max. 35 kW (dit staat gelijk met 47 PK)
 
Categorie A:
Leeftijd vanaf 24 jaar
Leeftijd vanaf 22 jaar indien je reeds 2 jaar houder bent van het rijbewijs A2
Vermogen van de motorfiets: onbeperkt
Verplichte basisopleiding van 9u praktijk + examen manoeuvres (Voorlopig rijbewijs)

Met de basisopleiding van 9u starten we met een korte theoretische inleiding waar de belangrijkste aspecten van het veilig motorrijden aan bod komen.Correcte zithouding, stabilisatie-oefeningen, gasdosering, kijktechniek, opschakelen en verschillende remtechnieken komen aan bod. Alles gebeurt op het tempo van de kandidaat. De moeilijkheidsgraad wordt geleidelijk aan opgetrokken.

Op ons afgesloten oefenterrein (3300 m²) worden de essentiële rijtechnieken aangeleerd en trachten we de cursisten goed voor te bereiden op het praktisch examen. 50% van deze opleiding dient ook te gebeuren op de openbare weg. Tijdens het gedeelte op de openbare weg staat de leerling in contact met de instructeur via radioverbinding. Een persoonlijke begeleiding wordt gegarandeerd.
Als de kandidaat slaagt in zijn examen op het privaat terrein kan hij een voorlopig rijbewijs bekomen en dit heeft een geldigheid van max. 12 maanden. Ten vroegste na 1 maand kan je met je eigen motor het examengedeelte op de openbare weg afleggen.

Wens je uiteindelijk toch het examen af te leggen onder begeleiding en met motor van de rijschool, moet er nog 3u praktijk bijgevolgd worden.

Doorgedreven opleiding van 12u praktijk + volledig examen (Definitief rijbewijs)
 
In de doorgedreven opleiding krijg je bovenop de basisopleiding nog extra 3 uur rijles. Ook hier geldt het principe dat 50% van de opleiding dient te gebeuren op de openbare weg.

Stacks Image 55
U bent in het bezit van een motorrijbewijs of een rijbewijs B verkregen voor 1 januari 1989 en u wenst eerst even te proeven van het motorrijden alvorens een motor aan te kopen, of een bijkomende opleiding te volgen … voor meer informatie : klik hier !
Informatie
Telefoon: 02/ 460.51.58

Email: info@rijschooldirk.be

Kaasmarkt 17, 1780 Wemmel

©2018 Rijschool Dirk